Verzorging konijnen

Een konijn heeft goede verzorging nodig. Het is belangrijk dat een konijn een ruim en stevig konijnenhok heeft. Het hok kan zowel buiten als binnen staan. Als het hok binnen staat, is het belangrijk dat het konijn af en toe vrij rond kan lopen, in de tuin of in huis. Maar natuurlijk komt er ook meer kijken

Konijnenhok
Het is belangrijk dat het konijn zich goed kan bewegen in de kooi. Het is daarom verstandig om een kooi te kopen die minimaal 70 centimeter lang is, met een minimale breedte van 40 centimeter en een hoogte van minimaal 30 centimeter. Het is ook mogelijk om zelf een konijnenkooi te maken. Het is daarbij wel heel belangrijk om erop te letten dat het materiaal waterdicht is. Lees hier meer over in het artikel ‘Huisvesting Konijn‘.

Voeding
Net als bij de mens is goede voeding essentieel. Het houdt jouw konijn gezond en zorgt ervoor dat ziektes buiten de deur blijven. Wil je meer weer weten over het soort voeding dat goed is voor jouw konijn? Hoeveel een konijn mag eten en welke groentes je kan geven als extraatje? Lees dan dit artikel over ‘Voeding voor konijnen‘.

Omgang met het konijn
Hoe ga je in het dagelijkse leven om met je konijn? Lees dan het artikel ‘Tips in de omgang met konijnen‘ zodat je precies weet wat een konijn wel of niet fijn vindt.

Nagels knippen
Brengt jouw konijn veel tijd door in een konijnenhok? Grote kans dat je dan af en toe de nagels moet bijknippen? Heb je dit nog niet eerder gedaan, maar wil je dat wel proberen? Lees dan het stappenplan ‘Hoe knip ik zelf de nagels van een konijn‘.