Leuke weetjes over konijnen

Snel wat meer weten over konijnen? Of gewoon dol op leuke onzinnige weetjes? Speciaal voor iedereen met interesse in konijnen een overzicht van leuke konijnenweetjes:

  1. Niet teveel wortels
    Als je denk aan konijnen, denk je al snel aan wortels. Wellicht geholpen door het bekende tekenfilmfiguur Bugs Bunny die in elke aflevering wel een aantal wortels verorbert. Echter wortels zijn slechts in beperkte mate goed voor konijnen. Wortels zijn namelijk echt suikerbommen voor je konijn, en je konijn kan er behoorlijk van aan de diarree raken. Er zijn wel behoorlijk wat alternatieven qua voeding naast droogvoer. Bekijk de overzichten van geschikte groente en geschikt fruit.
  2. Konijnen zijn geen knaagdieren
    In tegenstelling tot veel mensen denken zijn konijnen geen knaagdieren. Konijnen vallen onder de groep ‘haasachtigen’. Het verschil tussen deze groepen zit hem in het gebit.  Knaagdieren bewegen hun onderkaak van voren naar achteren,  konijnen doen dit andersom. doet dat anders som dus is een konijn geen echt knaagdier. Ook hebben konijnen een gespleten bovenlip en beschikken over zogenaamde stifttanden, dit in tegenstelling met de ‘echte’ knaagdieren.
  3. Hoe oud kunnen konijnen worden?