Dwergkonijnen en kleine rassen

Op deze pagina vindt u een overzicht van dwergrassen en kleine rassen. Je kunt hier informatie vinden over de Klein chinchilla, Tan, Hollander, Klein zilver, Hulstlander en Rus konijnen.

Klein chinchilla
Klein chinchilla’s zijn vriendelijke konijnen die vooral geliefd bij fokkers zijn. Als huisdier komen we de Klein Chinchilla dan ook vaak tegen.

Klein Lotharinger
In Nederland is de klein Lotharinger een bijzonder populair ras. Het is een levendig en goedaardig dier. In verschillende landen fokken liefhebbers hun ‘eigen’ variant, bijvoorbeeld de Tsjechische Lotharinger en de Kleinschecken ( Duitse variant ).

Tan
De Tan is een uitermate populair konijn. Hij is erg vriendelijk en wordt veel als huisdier gehouden. De meest voorkomende kleur van de Tan is zwart, later volgden blauw en bruin.

Thrianta
De Thrianta is een konijn dat geliefd is bij een kleine, enthousiate groep fokkers. Door de onbekendheid van de Thrianta komen we hem zelden als huisdier tegen. Zijn vriendelijke karakter en handzame formaat maken hem echter tot een zeer geschikt huisdier. De Thrianta is zo diep mogelijk oranjerood met donkerbruine ogen.

Hollander
De Hollander is één van de oudste konijnenrassen die we kennen en is bijzonder in trek als huisdier. Dat heeft hij ongetwijfeld te danken aan zijn aparte aftekening ( 2 gekleurde kopplaten, die de ogen, wangen en oren omsluiten en een gekleurd, achterste deel van het lij ), de enorme keuze in kleur en het rustige en meegaande karakter.

Klein zilver
De Klein zilver is waarschijnlijk één van de oudste konijnenrassen ter wereld. Het is een pittig en levendig dier. Vanwege zijn temperament is de Klein zilver minder geschikt als huisdier voor kinderen. Het ras is erg geliefd als tentoonstellingsdier.

Hulstlander
De Hulstlander is een vrij nieuw ras van Nederlandse afkomst. De Hulstlander heeft een witte vacht en lichtblauwe ogen. Het is een nogal temperamentvol konijn en daardoor minder geschikt als huisdier voor kinderen.

Rus
De Rus komt oorspronkelijk uit Engeland, de bakermat van veel konijnenrassen. Russen zijn rustig en vriendelijk. Het kleine konijntje is bij fokkers zeer populair en uitermate geschikt als huisdier. Russen hebben alleen kleur op hun extremiteiten, dus op de oren, snuit, poten en staart. De extremiteiten kunnen zwart, blauw en havanabruin zijn.