Tamme konijnen

Tamme konijnen
Het tamme konijn dat wij als huisdier kennen, stamt af van het wilde konijn. Het wilde konijn kent zijn herkomst in Europa.

Van de Romeinen naar tentoonstellingen
De konijnen die wij als huisdieren kennen, zijn tamme konijnen. Al sinds de Romeinse tijd worden konijnen als huisdier gehouden. In het begin werd het konijn vooral als huisdier gehouden vanwege het vlees en de vacht. Later is dit verschoven en werd het konijn vooral gehouden als gezelschapsdier. Pas rond 1850 werden konijnen voor het eerst als hobbydier gehouden. Vanaf dat moment worden er ook tentoonstellingen gehouden. Bij deze tentoonstellingen worden de konijnen beoordeeld op hun gebit, hun oren, hun vacht en hun conditie. Het mooiste konijn wint een prijs.

Inmiddels is het konijn een van de meest populaire huisdieren en geliefd bij jong en oud.

Kleur en leeftijd
Tamme konijnen kunnen veel verschillende kleuren hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld wit, zwart, bruin, grijs of zelfs blauw zijn. Er zijn konijnen die verschillende kleuren hebben en konijnen die mooie tekeningen in hun vacht hebben. Een voorbeeld hiervan is het gevlekte konijn. De vacht van tamme konijnen is over het algemeen wat korter. Tamme konijnen kunnen twaalf jaar oud worden.