Rassen met bijzondere haarstructuur

Op deze pagina vindt u een overzicht van rassen met bijzondere haarstructuur. Het betreft 4 soorten. Rex, Angora, Satijn en voskonijnen. 

Rex
Rexen worden niet zoveel als huisdier gehouden. Dat is onterecht, want het dier is goedaardig van karakter en heeft een bijzondere zachte en fluweelachtige haarstructuur. De Rex kent ontelbaar veel kleuren, zowel wildkleuren als effen kleuren. 
Rassen met bijzondere haarstructuur.

Angora
De Angora is het oudste konijnenras. Het konijn moet iedere dag zorgvuldig geborsteld worden om klitten te voorkomen. Een in de 3 maanden moet de pels geschoren of geknipt worden. Angorakonijnen zijn er in verschillende kleuren. Opvallend daarbij is dat bij volwassen Angora’s de kleur alleen goed te zien is aan het korte haar op de snuit en binnenkant van de oren. De rest van het lichaam heeft een veel blekere kleur. 

Satijn
De Satijn is een rustig en goedaardig dier. Vanaf het ontstaan is de Satijn vooral door sportfokkers gehouden. De Satijn is zeer geschikt, maar nog niet zo bekend, als huisdier voor kinderen. Het Satijnkonijn wordt in veel kleuren gefokt, ivoor en oranje, zijn daarvan de meest populaire. 

Voskonijn
Het Voskonijn is een rustig dier en de ideale oplossing voor mensen die een (half) langharig konijn mooi vinden, maar niet teveel tijd aan de vachtverzorging willen besteden. Voskonijnen worden in verschillende kleuren gefokt. Witte dieren met blauwe of rode ogen zijn het meest gewild.