Grote rassen

Op deze pagina vindt u een overzicht van grote konijnenrassen. Je kunt hier informatie vinden over de Vlaamse reus, Lotharinger en de Franse Hangoor.

Vlaamse reus
De Vlaamse reus is met een lichaamslengte van ongeveer 80 centimeter en een gewicht van rond de 7 kilo , het allergrootste konijnenras ter wereld. Vlaamse reuzen zijn minder geschikt als huisdier voor kinderen. Omdat ze zo zwaar zijn valt het voor kinderen niet mee om Vlaamse reuzen goed te verzorgen. Vlaamse reuzen worden onder meer gefokt in de kleuren wit, haaskleur, konijngrijs, blauwgrauw en geel.

Lotharinger
De groot Lotharinger is erg rustig. Als huisdier voor kinderen is de kleine variant, de klein Lotharinger, meer geschikt. De oren van een groot Lotharinger zijn minimaal 16 centimeter lang en staan stevig rechtop. De groot Lotharinger heeft een bijzondere tekening op zijn witte pels. Op zijn kop zie je een ‘vlinder’ op zijn snuit, oogringen rond de ogen, een ‘doorn’ precies op het midden van de neusrug, wangstippen en volledig gekleurde ogen. Op het lichaam zit een aalstreep die van achter de oren tot aan de staart loopt. Op beide zijden hebben deze konijnen verschillende stippen die mooi rond moeten zijn en niet in elkaar mogen overvloeien. Groot Lotharingers komen voor in zwart, konijngrijs, havanabruin en isabella.

Franse hangoor
Franse hangoren zijn rustige, goedaardige dieren met een gelijkmatig temperament. Het is een minder geliefd ras als huisdier voor kinderen. Franse hangoren hebben een stevig, gedrongen en gespierd lichaam met een brede borst. De oren zijn dik en vlezig en bij de aanzet van het oor zijn flinke knobbels zichtbaar. De Franse hangoor heeft een bonte manteltekening en komt voor in de kleuren konijngrijs, chinchilla, blauwgrauw en ijzergrauw.