Konijnen.net - Voeding konijn. Wat eten konijnen?

Voeding konijnen

Konijnen die als huisdier worden gehouden, krijgen vaak korrelvoer. Hierbij kan het beste worden gekozen voor compleet voer, omdat dit alle belangrijke voedingsstoffen bevat. Het is echter wel belangrijk dat het konijn niet teveel korrelvoer krijgt.

Hoeveelheid eten
De precieze hoeveelheid voeding van een konijn is afhankelijk van de leeftijd en het ras van het konijn, maar bij korrelvoer is het goed om rekening te houden met een maximum van 25 gram per kilo lichaamsgewicht per dag.

Groenten en planten
Het is belangrijk om de voeding van konijnen aan te vullen met groenten en planten, want konijnen zijn van nature planteneters. Het is goed om konijnen veel verschillende groenten tegelijk te geven. Voorbeelden van geschikte groenten zijn andijvie, boerenkool, worteltjes, witlof en broccoli. Voorbeelden van geschikte planten zijn weegbree, zevenblad en de bloemen en het blad van de paardenbloem. Omdat het ook belangrijk is dat konijnen voldoende vezels krijgen, is het daarnaast goed om een konijn regelmatig hooi of gras te geven. Daarnaast is het heel belangrijk dat konijnen voldoende water drinken.


Tips
Konijnenverzekering (aanrader!)
Vergeet niet je konijn te verzekeren. Fijn dat als je konijn straks wat ouder wordt dure medicijnen en operaties worden vergoed. Voorkom hiermee dat je straks voor torenhoge kosten komt te staan.

Konijnenspeciaalzaak
Voor al uw aankopen voor uw konijnen. Van konijnenhokken, speelgoed tot voer.

Medicijnen & vitamines en hoogwaardig voer voor konijnen
Op zoek naar medicijnen, vitamines en kwalitatiefhoogstaand voer voor zieke of herstellende konijnen. Kijk dan hier.


 
 
 
 
 
 
© 2011 Copyright Konijnen.net - Contact - Disclaimer - Design Avsdesign - -