Konijnen.net - Verzorging van konijnen

Verzorging konijnen

Een konijn heeft goede verzorging nodig. Het is belangrijk dat een konijn een ruim en stevig konijnenhok heeft. Het hok kan zowel buiten als binnen staan. Als het hok binnen staat, is het belangrijk dat het konijn af en toe vrij rond kan lopen, in de tuin of in huis.

Klimaat
Konijnen kunnen goed tegen de kou, maar niet goed tegen de hitte. De kooi moet dus niet te dicht bij de verwarming staan. Als het hok buiten staat, is het belangrijk dat het niet in de felle zon staat. Konijnen kunnen ook niet goed tegen tocht of vocht. Konijnenhokken die buiten staan, kunnen in de winter daarom het beste worden afgeschermd. De bakjes met voer en drinkwater kunnen het best op een vaste plek staan.

Konijnenhok
Het is belangrijk dat het konijn zich goed kan bewegen in de kooi. Het is daarom verstandig om een kooi te kopen die minimaal 70 centimeter lang is, met een minimale breedte van 40 centimeter en een hoogte van minimaal 30 centimeter. Het is ook mogelijk om zelf een konijnenkooi te maken. Het is daarbij wel heel belangrijk om erop te letten dat het materiaal waterdicht is.

Tips
Konijnenverzekering (aanrader!)
Vergeet niet je konijn te verzekeren. Fijn dat als je konijn straks wat ouder wordt dure medicijnen en operaties worden vergoed. Voorkom hiermee dat je straks voor torenhoge kosten komt te staan.

Konijnenspeciaalzaak
Voor al uw aankopen voor uw konijnen. Van konijnenhokken, speelgoed tot voer.

Medicijnen & vitamines en hoogwaardig voer voor konijnen
Op zoek naar medicijnen, vitamines en kwalitatiefhoogstaand voer voor zieke of herstellende konijnen. Kijk dan hier.


 
 
 
 
 
 
© 2011 Copyright Konijnen.net - Contact - Disclaimer - Design Avsdesign - -